Estetická medicína

Privátní rehabilitační středisko MUDr. Petr Dolák

Autor: Privátní rehabilitační středisko MUDr. Petr Dolák

REHABILITACE, FYZIOTERAPIE   MUDr. Petr Dolák poskytuje rehabilitační péči a nabízí zeštíhlovací programy, léčbu celulitidy, elektrogymnastiku a…

Více o autorovi

Zejména v posledních letech se estetická medicína stává u žen vyhledávaným a žádaným řešením estetických problémů, týkajících se jejich vzhledu. Mnoho žen není se svým zevnějškem spokojeno a tak se snaží prostřednictvím kosmetické úpravy svůj zevnějšek vylepšit, omládnout, stát se sexuálně přitažlivější a tím dosáhnout většího sebevědomí.

Léčba celulitidy

Celulitida je hrudkovitý tuk, který se ukládá do podkoží zejména ženám. Jinak je také známá pod názvem ,,pomerančová kůže“, protože vzhledem připomíná kůru pomeranče. U většiny žen je celulitida vážným kosmetickým problémem, který souvisí s jejich životním stylem. Předpoklady ke vzniku celulitidy mají ženy díky hormonu estrogenu.Tento estetický problém vzniká v několika fázích. Zpočátku není okem viditelný, jen pokud se stiskne podkoží, tak na povrchu kůže se objeví mírné nerovnosti. V další fázi se nerovnosti objevují pouze v některých situacích, například kdy při sezení dojde k otlaku některé části těla. Postupem se projevy stávají více viditelné a to v jakékoliv poloze, tedy při sezení, stání nebo leření. Konečnou fází jsou již projevy rozsáhlé, celulitida se objeví všude tam, kde je podkožní tuk, nerovnosti jsou viditelné a značné. V této fázi již léčba nepomáhá, příznaky lze pouze zmírnit.Celulitida se nejčastěji objevuje na břiše, na zadní části těla, na bocích, pažích a vnitřních stranách stehen.Aby léčba byla úspěšná je třeba aby pacientka změnila životní styl, vyzbrojila se trpělivostí a dostatečnou vůlí. Protože celulitida nevzniká najednou, ale dlouhodobě, stejně tak proces léčby je dlouhodobý.Prvním co je potřeba udělat je že se změní jídelníček, vynechají se tučná, sladká, smažená a moučná jídla a přejde se na odlehčenou a vyváženou stravu. V jídelníčku nesmí chybět čerstvé zelenina, ovoce, vícezrné pečivo a libové maso. Nezbytné je i dodržování pitného režimu, to znamená denně vypít alespoň dva litry neslazené vody, vhodná je minerálka nebo bylinkové a ovocné čaje. Omezit b se mělo kouření, pití černé kávy a alkohol. Součástí léčby je i aplikace speciálních krémů proti celulitidě, po určité době pročistit organismus detoxikací, pokud možno se vyhýbat syntetickým hormonům. Důležitý je i dostatek odpočinku, spánku, oblékání by mělo být volné, vzdušné, aby se zajistila dobrá cirkulace krve.