Iridologie

MUDr. Libor Němec

Autor: MUDr. Libor Němec

Oční ordinace a iridologická poradna Vyškov http://iridologie.webnode.cz Naše ordinace se nachází v přízemí budovy STOMAPED (bývalá stomatologická a…

Více o autorovi

Iridologie je diagnostická metoda, která patří do alternativní medicíny a dokáže určit příčiny zdravotních potíží na základě provedení rozboru oční duhovky, očního bělma a panenky. Ze získaných hodnot je pak možné stanovit pravděpodobný vývoj příčin. Pomocí přístroje se zabudovaným mikroskopem se hodnotí barvy, skvrny a znaménka na duhovce, bělmu a panence oka, které mají vztah k určitým částem našeho těla. Změny, které se v průběhu života v očích zaznamenávají, odrážejí celkový zdravotní stav každého člověka. Dá se tak říci, že oko je mapou celého těla. Pomocí této metody lze odhalit zdravotní potíže z minulosti, ale rovněž upozornit na potíže, které se teprve mohou objevit. Proto je iridologie využívána i jako prevence proti vzniku zdravotních problémů. Kromě toho dovede nastavit správný jídelníček s ohledem na genetické predispozice k oslabení jednotlivých tělních systémů. Tato metoda dovede odhalit blokaci lymfatického systému, určit dispozice revmatu, artrózy, poruchy imunity apod.

Iridologická diagnostika je založena jednak na předpokladu, že každý orgán lidského těla je zobrazován na určitém místě oční rohovky a také to, že určité znaky jako jsou tečky nebo čáry na duhovce odpovídají určitým nemocem těla.Iridologické vyšetření je zcela bezpečné a bezbolestné, umožňuje se aktivně podílet na prevenci a posilovat organismus tak, aby se pokud možno, nemoc vůbec neprojevila. Každý člověk má v organismu slabé místo, což se projeví zejména v období kdy je fyzicky nebo i psychicky oslabený a iridologie dovede tyto místa identifikovat.