Rehabilitace a fyzioterapie v kostce

Rehabilitace Plzeň s.r.o.

Autor: Rehabilitace Plzeň s.r.o.

Akreditované pracoviště ministerstva zdravotnictví ČR pro obor Rehabilitační a fyzikální medicína s dlouholetou tradicí již od roku 1994.…

Více o autorovi

Rehabilitace Plzeň s.r.o.

-----------------------------------

 

Zabýváme se  léčbou poruch pohybového ústrojí včetně neurologických a poúrazových stavů, léčbou bolesti.

 

Využívané metody:  Léčebná rehabilitace, fyzioterapie, neurologie, farmakoterapie,dále využíváme i alternativních metody včetně akupunktury. Jednotlivé léčebné postupy i jejich kombinace pomáhají ovlivnit obtížně ztišitelné bolesti včetně KRBS I a II, kauzalgie,neuralgie trojklanného nervu, spolupůsobí pozitivně při chabých obrnách/ parézách/ svalů včetně obrn po úrazech a operacích.

Rychlá a úspěšná úzdrava nastává při rehabilitaci poúrazových stavů, po ortopedických a neurochirurgických operacích, jsme schopni zlepšit funkci u středně těžkých deficitů po cévních mozkových příhodách.

 

Ke zmírnění či odstranění bolesti a úpravě vadných pohybových stereotypů používáme následující metody z léčebné rehabilitace a fyzioterapie:

---------------------------------------------------------

elektroléčba, vodoléčba,magnetoterapie, lymfodrenáže, laser, Terapimaster- Redcord-Neurac- SET, DNS dle Koláře, manipulace, mobilizace,Dornova metoda, metoda dle         Mc.Kenzie, léčba funkční ženské sterility dle Mojžíšové, míčkování, postizometrická relaxace, měkké techniky a mobilizace páteře a kloubů, různé druhy masáží - klasická masáž, relaxační masáž, Breussova masáž,  čínská masáž, Shiatsu, baňkování, akupunktura.Urychlení  ozdravných pochodů můžeme podpořit účelnou farmakoterapií.

 

Recidivující bolesti zad jsou časté pro dysfunkci hlubokého stabilizačního systému. Ke zlepšení funkce HSS používáme následující metody:

Senzomotorická stimulace a stabilizace, zlepšování funkce hlubokého stabilizačního systému pomocí Bosu, flexibarů, cvičení v závěsu - Redcord- SET - Neurac, DNS dle Koláře.

 

Ke korekci vadného pohybového stereotypu nejen po úrazech, ale i v důsledku získaných vadných stereotypů nesprávnými pohybovými návyky našim pacientům pomáhá tejpování.Odstranit bolest se vždy nepodaří, ale téměř vždy se zdaří ji zmírnit.Naším cílem je spokojený pacient.