CHLADNĚJŠÍ PODZIMNÍ POČASÍ NÁM PŘINÁŠÍ PRVNÍ NACHLAZENÍ.

 

Sychravé podzimní počasí nám mimo jiné přináší i větší příležitosti k nachlazení. Pohybují se mezi námi nachlazení či již nemocní jedinci, špatně se oblékneme či si vystavíme nějakému silnějšímu závanu chladného větru apod. Pak se nám dostaví běžné obtíže jako rýma, bolesti hlavy a zvýšené teploty. Většina z nás tuto záležitost léčí léky, ale podle vědců to jsou vyhozené peníze!

Neexistují žádné důkazy o tom, že by léky na rýmu a podobné nešvary měli nějaké větší účinky. Odborníci si myslí, že by některé složky těchto léku mohli nemocným pomáhat avšak o žádný zázrak se rozhodně nejedná, shodují se s vědci. Podle vědců jednoho britského institutu by se měli lidé více zaměřit na tradiční záležitost jako je čaj s citronem a medem.

Nicméně pokud se jedná o nachlazení jako virové onemocnění tak nám žádné léky na nachlazení nemoc nevyléčí, pouze zmírní negativní projevy této nemoci, tím pádem se cítíme, že nám je lépe, ale přitom se vůbec nic nezměnilo. Opravdu zdravý jsme až se náš imunitní systém s touto virózou vyrovná a je nám tedy dobře i bez těchto prostředků.

testNavíc pokud nás zasáhne viróza opravdu tvrdě, tak bez zásahu lékaře nám žádné bez receptu dostupné prášky zmírňující příznaky od nemoci nepomohou. „Pokud nachlazení trvá dlouho, zejména u dětí, nebo pokud je doprovází dechová nedostatečnost nebo vysoká teplota, měli by nemocní navštívit svého lékaře," uvádí zpráva britských odborníků.

A tak místo vyhazování peněz za různé produkty, kterými se dnes reklamy hemží, vsaďte radši na známou klasiku a sice silný zázvorový čaj s citronem a medem. Nejenom, že se jedná o dobrý teplý nápoj, ale také má minimálně spíše i mnohem lepší účinky než různé placeba v lékárnách, které jsou navíc zpracovávány chemicky a tak už jen proto je jejich využívání poněkud zbytečné pakliže si můžeme koupit všude možně dostupný zázvor, med a citron.