Nyní je možné se objednávat online k Administrativním úkonům, vyšetřením a odběrům krve v odkazu ZDE a zóně pro naše pacienty

Pokud není volné místo online, prosím objednejte se telefonicky. Objednávání pacientů pomáhá bránit vzniku fronty v čekárně. Čas objednání a vyšetření nelze vždy skloubit přesně. Další podrobnosti viz níže.

*************************************************************************************

Pokud máte KAŠEL, RÝMU nebo TEPLOTU, vstupujte prosím do čekárny S RESPIRÁTOREM. Pokud jej nemáte, prosím zavolejte sestře a za 50,- Kč Vám jej poskytneme. Děkujeme za pochopení!

*************************************************************************************

Ve čtvrtek a pátek 9.-10.5.2024 z důvodu zástupu bude ordinace do 09:30 h.  Děkuji za pochopení!!!!

*************************************************************************************

 

Prosím na preventivních prohlídkách od 20 let se domlouvejte se sestřičkou předem telefonicky.

 

K VYŠETŘENÍ SE OBJEDNÁVEJTE prosím. Můžete - ONLINE viz výše (mimo preventivní prohlídky), nebo telefonicky (viz níže na mobilním čísle, prosím po 8. hodině - při odběrech nebo jiných činnostech nelze vždy hovory přijmout). Prosím neposílejte SMS - viz níže. AKUTNÍ STAVY, CO NESNESOU ODKLAD, OŠETŘÍME ZAJISTÉ, leč nemusí to být ihned, dle aktuální situace posečkáte. Viz níže.

Dostane se na všechny, čas objednání se může lišit od vyšetření, nelze předvídat možný skluz...  Pokud přijdete bez objednání, prosím posečkáte, až obsloužíme pacienty objednané!!!! Pokud telefon nezvedáme, věnujeme se pacientovi v ordinaci nebo vyřizujeme druhý telefonát. Pokud právě telefonujeme s jiným pacientem, je v tu chvíli obsazeno. Pokud můžeme, telefon zvedneme. Prosím o trpělivost a zkoušejte volat opakovaně. Díky!!!!!!!

Prosím používejte mobilní číslo 605 035 691 pro kontakt se sestřičkou  (prosím až po odběrech od cca 08:00) - objednání do ordinace, na prevence, nahlášení předpisu léků, agenda ePN, OČR, obecné informace - NEPOSÍLEJTE SMS!), na pevnou linku 487 764 032 volejte pro kontakt s lékařem (též prosím od cca 08:00) - odborné dotazy, konsultace o zdravotním stavu - NEPOSÍLEJTE SMS!). Děkujeme!!!! 

**************************************************************************************

Prosím o svátcích a v případě mé nepřítomnosti v ordinaci e-maily s žádostí o konsultaci neposílejte. Po dobu mé nepřítomnosti na ně nemohu odpovědět, odepíši, až budu opět v ordinaci.  Pokud posíláte e-maily, prosím používejte zabezpečenou komunikaci na mých stránkách . Odpovídám dle vytížení většinou do 3 dnů. Děkuji za pochopení!!!!!!

**************************************************************************************

Prosím věnujte pozornost zkrácení ordinační doby v letních měsících (v pondělí až pátek do 09:30)  - každoročně již od roku 2001.  Ve výše jmenovaných situacích zastupuji kolegu v jeho ordinaci následně po péči o své vlastní pacienty, proto je ordinace zkrácena. Podobně v mé nepřítomnosti jsem kolegou zastoupen i já ve stejném čase. Je to jisté omezení pro Vás, ale snad oceníte, že ani v případě mé nepřítomnosti nemusíte hledat jiného lékaře - vždy je jeden z nás přítomen v obvyklých, byť zkrácených, ordinačních hodinách v šenovské ordinaci a Vy nemusíte nikam jezdit.

Pokud jste dočetli až sem, děkuji Vám za Váš čas a Vaši trpělivost a jsem rád, že do ordinace k nám již nebudete vážit cestu zbytečně, protože budete mít přesné a aktuální informace o naší případné nepřítomnosti.

 

 

Další informace pro Vás:

 Výpis ze zdravotní dokumentace pro závodního lékaře:  prosím nežádejte v ordinačních hodinách, nejde o akutní potřebu, nemocní mají přednost. Během 1-4 dní. (Ze zákona je lhůta na vypracování do 30 dní...) Prosím, zatelefonujte (605 035 691) či pošlete e-mail, výpis připravíme. Honorář 400,- Kč.

 

 PROSÍM NEPRODLENĚ HLAŠTE ZMĚNU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY, TELEFONNÍHO ČÍSLA, E-MAILU, ADRESY BYDLIŠTĚ !!!!!!!!

 Prázdné (t.j. nepředvyplněné) formuláře zásadně nepotvrzujeme z pochopitelných důvodů, tedy přineste si patřičnou dokumentaci k potvrzení s předem vypněnými údaji (jméno a příjmení, datum narození, adresa - dle kolonek, určených k vyplnění žadatelem).

Posudky o zdravotní způsobilosti pro zaměstnavatele musí obsahovat kromě výše jmenovaných údajů i identifikaci zaměstnavatele, pracovní posici, náplň pracovní činnosti, zdravotní risika. Bez těchto údajů potvrdit formulář nelze. Formulář Vám vydá Váš zaměstnavatel, je to jeho povinnost!!!  Stejně tak u žadatelů, registrovaných u jiných praktickým lékařů, je nutné přinést výpis z dokumentace.

Omluvenky u plnoletých studentů píšeme pouze do omluvných listů. Žákům a studentům do 18 let věku omlouvají absenci ve škole POUZE zákonní zástupci!  Papírky nepotvrzujeme!!!!

Nainstalujte si do svého mobilu aplikaci  Záchranka, může pomoci Vám nebo někomu z Vašeho okolí!!!! 

 

 Nechte se očkovat proti chřipce. Vakciny budou k disposici přibližně od října 2024.  Očkování je jedinou účinnou obranou proti těžkému průběhu onemocnění, způsobeného virem chřipky. Očkování proti chřipce nechrání proti jiným podobným nemocem. Z aplikované chřipkové vakciny nemůžete chřipkou onemocnět. Očkování proti chřipce nechrání 100%, mírný průběh nemoci je možný. Platí, že závažný až smrtelný průběh chřipky u očkovaného člověka je skoro nemožný. Ti, kdo na chřipku umřeli, nebyli proti chřipce očkovaní. 

 

Elektronické RECEPTY (eRp) nyní vystavujeme především na SMS nebo e-mail, prosím využívejte možnost objednat si léky na 605 035 691. Současně je povinností na eRp napsat PLATNÉ telefonní číslo a ADRESU SKUTEČNÉHO POBYTU (tedy ne adresu trvalého pobytu dle OP, pokud je administrativně jinde) z důvodu možnosti v případě nutnosti dohledat pacienta lékárnou. ZMĚNY PROTO PROSÍM VČAS NAHLAŠTE!!!!!!!! Všechny eRp mají sjednocenu platnost (= možnost lék vydat) na 14 dní. NENECHTE JEJ PROPADNOUT !!!!!!

 eRP je možné si v lékárně vyzvednout i oproti předložení občanského průkazu!

Váš MUDr. Tomáš Prokop a sestřička.

 

Přijímáme nové pacienty ZP 111 (VZP), 201 (VoZP), 205 (Průmyslová ZP), 207 (bankovní ZP) a  211 (ZP MV).