Preventivní prohlídka

MUDr. Dana Švábová

Autor: MUDr. Dana Švábová

Žádáme pacienty, aby se na návštěvu v naší ordinaci objednávali.  Akutní stavy ošetříme i bez objednání. Možnosti objednání jsou : online - vizit…

Více o autorovi

Preventivní prohlídky u praktického lékaře se provádějí ve dvouletých intervalech (nejméně 23 měsíců od předchozí prohlídky). Prohlídky jsou důležité, i když právě nemáte žádné zdravotní obtíže.Jsou hrazeny zdravotní pojišťovnou.

CO ZAHRNUJE PREVENTIVNÍ PROHLÍDKA?

Při rozhovoru s Vámi lékař zjišťuje změny ve Vašem zdravotním stavu, ve zdravotním stavu Vaší rodiny, psychickou, sociální a pracovní pohodu, provede kontrolu všech Vámi užívaných léků. Během prohlídky je provedena kontrola posledního očkování proti tetanu a v případě potřeby se domluvíme na jeho přeočkování. Součástí prohlídky je kromě celkového vyšetření u všech pacientů vyšetření moče a ev.další laboratorní vyšetření dle stavu a stáří pacienta. Od 45 let se provádí v dvouletých intervalech vyšetření krevního cukru.

VYŠETŘENÍ OKULTNÍHO KRVÁCENÍ ZE STOLICE - FOB - vyšetření hradí zdravotní pojišťovny ve věku 50-54 let každoročně, od 55 let ve dvouletých intervalech, pojišťovny 207 a 209 hradí vyšetření i mladším pojištěncům, cena pro samoplátce 100,-.

Vyšetření pomáhá odhalit nepříjemná onemocnění trávícího traktu jako vředy, polypy nebo nádory jícnu, žakudku a střev, zkouška se provádí z jediného vzorku stolice, před vyšetřením není nutná žádná dieta. Soupravu k samovyšetření obdržíte od sestry.